Gå til hovedindhold
Borgerinddragelse

Borgersamlingens formål

Formålet med borgersamlingen er, at en gruppe borgere kommer med anbefalinger til, hvordan kommunalbestyrelsen kan arbejde med at organisere fremtidens velfærd.

Indhold

    • Formålet med borgersamlingen er at sikre en repræsentativ samtale på tværs af Dragør om fremtidens velfærd – en samtale der er uafhængig af særinteresser eller partipolitiske dagsordener
    • Borgersamlingen vil som nyt inddragelsesformat i Dragør have fokus på at give plads til nye stemmer, perspektiver og løsningstilgange – særligt fra borgere, der typisk ikke kommer til orde i de traditionelle inddragelsesformater
    • Kommunalbestyrelsen er forpligtet til at værne om borgersamlingens formål, format og uafhængighed. Det betyder, at kommunalbestyrelsen skal undgå at blande sig i borgersamlingens arbejde, ikke må forsøge at påvirke medlemmerne, og skal opfordre deres sædvanlige bagland til at give plads til nye stemmer i debatten
    • Kommunalbestyrelsen vil stå sammen om at give adgang til nye perspektiver og anbefalinger, der adskiller sig fra kendt viden og kendte stemmer i Dragør
    • Sammen skal de repræsentativt 36 udvalgte borgere afsøge balancer og prioriteringer for fremtidens velfærd og udkomme med anbefalinger til gavn for den nuværende og kommende kommunalbestyrelse.

     

    Kerneopgave og arbejdsspørgsmål

    Vores velfærdssamfund er under forandring. Det gælder for alle landets kommuner. Vi bliver flere ældre, og antallet af børn og unge, som har det svært, stiger. Det kalder på både hjælp og omsorg.

    Samtidig er vores ønsker og forventninger til alle kommunens velfærdstilbud ofte høje. Og selv om vi bruger stadig flere penge på alle områder, så slår økonomien ikke nødvendigvis til.

    Vi har brug for din hjælp til at prioritere og balancere fremtidens velfærd

    • Hvordan tænker vi borgere, foreninger og virksomheder med i løsningen af fremtidens velfærd og bevarer vores stærke lokalsamfund?
    • Hvordan styrker vi et levende lokaldemokrati og holder fast i den gode fælles samtale, når vi skal prioritere vores velfærd? Også når det er svært?

    Kontakt