Gå til hovedindhold
Nyheder

Hvad med en tur til Grønland?

Lige nu har Dragør Kommune et enestående tilbud til seks nysgerrige og rejselystne unge, som bor i kommunen, og som går i 8. klasse eller har tilsvarende alder. Der skal nemlig findes seks unge, som gerne vil være en del af et udvekslingsophold i Grønland i 2025.

14. aug. 2024
Grønland

Indhold

    Midt i skolernes sommerferie blev det klart, at UngDragør i samarbejde med Frederiksberg Ungdomsskole har fået et legat fra EU’s udvekslingsprogram Erasmus+. Legatet gør det muligt at sende i alt 18 elever i udveksling til Ilulissat i Grønland den 15.-20. marts 2025 – vel at mærke gratis. 

    Troels Wassard Lund, leder af UngDragør er begejstret: ”Jeg er virkelig glad for, at vi sammen med Frederiksberg Ung er lykkedes med at få dette legat fra Erasmus+programmet.”

    Han uddyber: ”Det er en enestående mulighed for at kunne give nogle unge mennesker en oplevelse og måske nye venner for livet – og på nært hold lære en del af Rigsfællesskabet i det høje nord at kende.” 

    Inden turen går til Grønland, kommer skoleelever fra Ilulissat på besøg til Danmark i februar 2025.

    Hvad skal der til?

    Tanken er, at der skal findes seks unge fra Dragør og 12 unge fra Frederiksberg. Der er derfor nu skudt en intensiv ansøgningsproces på knapt tre uger i gang.

    ”Jeg tror egentlig ikke, at du behøver at tænke over det i lang tid. Er du nysgerrig? Har du lyst? – så send os en motiveret ansøgning,” opfordrer Troels Wassard Lund.

    ”Det vigtigste er, at du er selvstændig, imødekommende og nysgerrig på Grønland og en anderledes kultur og er åben for at ville møde ligesindede, når de grønlandske elever kommer til Danmark,” forklarer han.

    Inden udvekslingen med Grønland vil de unge skulle deltage i en række forberedende møder med de andre udvalgte elever fra både Dragør og Frederiksberg. Her skal de for eksempel gøre sig tanker om, hvad vil det sige at være en god gæst og en god vært.

    Troels Wassard Lund fortæller videre, at alle elever i 8. klasse og unge med tilsvarende alder i kommunen får et brev i e-Boks med nærmere information om muligheden for at komme i betragtning.

    Udfyld skema eller upload en video

    Konkret bliver de eventyrlystne unge bedt om at sende en kort motiveret ansøgning. Ansøgningen sendes digitalt ved at udfylde et skema og eventuelt uploade en video via link i brevet. Linket fremgår desuden nedenfor.

    Frist for ansøgning er søndag den 1. september 2024. 

    Umiddelbart herefter udvælger UngDragør de seks elever ud fra ansøgningerne. Ved mange ansøgere sigter UngDragør efter en ligelig fordeling mellem drenge og piger. De valgte deltagere får direkte besked.

    For yderligere spørgsmål til tur, indhold og forventninger kontakt da UngDragør på telefon 20 51 07 28.

    Fakta

    • Ilulissat er Grønlands tredjestørste by og ligger i Vestgrønland på østkysten af Diskobugten, ca. 2 km nord for mundingen af Ilulissat Isfjord
    • Udvekslingen sker med en skole i byen Ilulissat i Grønland den 15. til 20. marts 2025. De danske elever kommer til at bo på hostel/hotel i Ilulissat
    • UngDragør arrangerer skolefri i perioden
    • Elever fra Ilulissat kommer til Danmark den 15. til 20. februar 2025. De grønlandske elever bor tilsvarende på hotel/hostel, mens de er i Danmark
    • Alle udvalgte elever skal gå på 8 klassetrin eller have tilsvarende alder. Fordelingen er seks elever fra Dragør Kommune og 12 elever fra Frederiksberg Kommune
    • Fly, kost, logi og diverse oplevelser er betalt af EU-midler.