Gå til hovedindhold
Nyheder

Badning frarådes ved Søvang Strand

Opdateret 2. august 2024 kl. 9.50: Badning frarådes ikke længere. Efter fund af forhøjet indhold af bakterier i en vandprøve ved Søvang Strand fraråder miljømyndigheden badning midlertidigt. Vej og Gartner har derfor sat informationsskilte op med teksten: Badning frarådes midlertidigt.

26. jul. 2024

Indhold

    I dag fredag den 26. juli 2024 har vi fået en melding fra Tårnby Kommune om, at der er konstateret et forhøjet bakterieniveau i vandet ved Søvang Strand. 

    Vej og Gartner har derfor sat skilte op med "Badning frarådes midlertidigt" ved Søvang Strand - ved de to badebroer samt for enden af Søvej og for enden af Poppelvej. 

    Tårnby Kommune varetager opgaven som miljømyndighed på vegne af Dragør Kommune i overensstemmelse med det forpligtende samarbejde.

    Ifølge Tårnby Kommune er årsagen formentlig, at den megen regn har givet anledning til overløb af spildevand.

    Miljølaboratoriet Eurofins, som tager og analyserer prøverne for Tårnby Kommune, oplyser, at det er et generelt problem i hele landet, og at der synes at være en tydelig sammenhæng mellem regnmængde og forekomst af såkaldte Intestinale enterokokker. Det er netop den type bakterie, som der er forhøjet forekomst af ved Søvang Strand. 

    Miljømyndigheden følger løbende situationen. Når prøverne viser, at det igen kan tilrådes at bade, fjerner Vej og Gartner skiltene.

    Kontakt

    Tårnby Kommune - Miljø

    Forpligtende samarbejde
    Du skal kontakte Tårnby Kommune, fordi dette område er en del af det forpligtende samarbejde.

    Telefon: 32 47 11 11

    Send Digital Post til Tårnby Kommune - Miljø (MitID)