Gå til hovedindhold
Nyheder
Klima og miljø

Tilsynskampagne: Opbevaring af husdyrgødning

Kære Hesteejer. Opbevarer du din husdyrgødning korrekt? Hen over sommermånederne tager Tårnby Kommune på vegne af os på miljøtilsyn hos udvalgte hestehold i kommunen. Måske har du endda allerede haft besøg.

18. jul. 2024
Hestehold

Foto: Tårnby Kommune - Vejledning om hestehold

Indhold

    En hjælp til at passe på miljøet

    Vi hjælper gerne ejere af hestehold med at passe på miljøet. Det sker gennem miljøtilsyn og konkret vejledning i regler og love, der skal sikre, at hesteholdene belaster miljøet mindst muligt. Hos os er det Tårnby Kommune, som tager sig af denne opgave.

    Tilsynsbesøgende sker hen over sommermånederne. Måske har du allerede haft besøg.

    Formålet med tilsynskampagnen er at føre tilsyn med opbevaring af husdyrgødning og korrekt registrering af hestehold.

    Opbevaring af husdyrgødning og korrekt registrering af hestehold

    Det er vigtigt, at husdyrgødning opbevares korrekt, så der ikke udledes kvælstof fra gødning til grundvand, vandløb, søer, hav og luft.

    Læs om opbevaring af husdyrgødning.

    Dit hestehold skal registreres, hvis du har flere end fire heste (med føl op til 12 måneder). Du kan godt have færre end fire heste og alligevel skulle registreres, hvis der samtidig er andre husdyr på ejendommen.

    Hvis dit hestehold skal registreres, kaldes det et erhvervsmæssigt hestehold – også selv om det er dine egne heste, og du ikke driver erhverv.

    Har du flere forskellige slags husdyr på din ejendom, så kontakt virksomhedsteamet i Tårnby Kommune. De hjælper gerne med at beregne og registrere dit heste- og dyrehold.

    Du kan skrive til Virksomhedsteamet i Natur, Miljø og Klima på miljo@taarnby.dk.

    Når du har registreret dit hestehold

    Når dit hestehold er registreret, er det omfattet af regelmæssige miljøtilsyn (typisk hvert 6. år). Ved miljøtilsynet har du mulighed for at få vejledning og viden om gældende miljøregler. På den måde hjælper vi dig med at passe på miljøet omkring dine heste.

    Dit hestehold er desuden omfattet af reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen med hensyn til møddingsplads, markstakke, afstandskrav til naboer med mere.

    Kontakt

    Tårnby Kommune - Miljø

    Forpligtende samarbejde
    Du skal kontakte Tårnby Kommune, fordi dette område er en del af det forpligtende samarbejde.

    Telefon: 32 47 15 05

    Send Digital Post til Tårnby Kommune - Miljø (MitID)