Gå til hovedindhold
Nyheder
Politik

Regnbueflaget går til tops

I denne uge løber Copenhagen Pride Week af stablen. I den anledning hejser vi regnbueflaget i kommunens to officielle flagstænger ved rådhuset, Kirkevej 7, og ved Nordre Væl i Dragør. Det sker lørdag den 17. august 2024, som er dagen for afvikling af Copenhagen Pride Parade. 

16. aug. 2024
Regnbueflag - Kenneth Gøtterup (tv), Helle Barth og Nicolaj Bertel Riber

Fotoet er fra 2023, hvor regnbueflaget for første gang i kommunens historie strøg til tops. Fra venstre Kenneth Gøtterup, Helle Barth og Nicolaj Bertel Riber

Indhold

    Med regnbueflaget markerer vi mangfoldighed, åbenhed og tolerance. Signalet gælder både internt og eksternt. Det vil sige både Dragør Kommune som kommunens største arbejdsplads og Dragør Kommune som offentlig myndighed. 

    Første gang regnbueflaget strøg til tops på de to flagstænger var sidste år efter politisk beslutning i Økonomiudvalget den 17. maj 2023.

    Fakta om priden og regnbueflaget

    Copenhagen Pride er en LGBT- og menneskerettighedsfestival, der afholdes hvert år i august i København. Festivalen kulminerer med en parade med deltagelse af offentlige myndigheder, virksomheder, foreninger og enkeltpersoner. I 2024 løber festivalen af stablen fra den 10. til den 18. august.

    Regnbueflaget er et flerfarvet flag, der består af striber i regnbuens farver. Farverne står i rækkefølge efter deres bølgelængde, hvor den røde farve er øverst. Regnbueflag blev båret af blandt andre Harvey Milk til San Francisco Gay Freedom Day Parade 25. juni 1978.

    Regnbueflaget blev i LGBT-udgaven designet af Gilbert Baker i 1978 og har siden været symbolet for LGBT+ miljøet verden over. 

    LGBT er en forkortelse af det engelske Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender (på dansk: lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner), der benyttes som samlet udtryk for grupperne.

    Kilde: Copenhagenpride.dk og Wikipedia – Den frie encyklopædi