Gå til hovedindhold
Nyheder

Nyt om Tandplejen – juni 2024

Sommerferien nærmer sig, og derfor ønsker vi at give en kort status om vores tiltag for at nedbringe ventelisten til tandeftersyn og for at sikre bøjlebehandlingen af nuværende og kommende patienter.

28. jun. 2024

Indhold

    Den almindelige tandpleje

    Pr. den 1. maj 2024 har vi ansat en ny klinikchef til Dragør Kommunale Tandpleje. Vi er glade for at have fået en erfaren og dygtig tandlæge i spidsen for vores klinik og håber, at I vil tage godt imod Susanne.

    Nedbringe ventelisten

    Vi har indgået en samarbejdsaftale med Tårnby Kommune om assistance hos Tårnby Kommunale Tandpleje for at nedbringe ventelisten for tandeftersyn i Dragør. I praksis igangsætter vi tandeftersyn i Tårnby efter skolernes sommerferie. Børnene vil blive indkaldt på sædvanlig vis, men for de børn, som skal møde op i Tårnby, henvises de specifikt til klinikken i Tårnby. Bemærk, at hovedparten af tiderne for tandeftersyn i Tårnby vil være placeret uden for ordinær arbejdstid.

    Bøjlebehandling

    Vi har indgået samarbejdsaftale med tre privatpraktiserende specialtandlæger i ortodonti (bøjlebehandling). Alle børn, der er i et igangværende forløb, er blevet henvist til én af de tre specialtandlæger. Alle henvisninger og indkaldelser er sendt via Digital Post.

    Børn, som er visiteret til bøjlebehandling, men som endnu ikke er sat i gang, vil løbende blive henvist af vores kommunale tandpleje til en af de tre privatpraktiserende specialtandlæger. Det vil sige, at det sker ud fra en tandlægefaglig vurdering af, hvornår behandlingen skal sættes i gang. Du får direkte besked om dit barns videre forløb. Hold øje med Digital Post.

    Spørgsmål til bøjleforløb og behandling

    Har du spørgsmål til dit barns forløb eller behandling, kan Dragør Kommunale Tandpleje kontaktes på 32 89 04 09 i telefontiden – og uden for telefontiden på e-mail akuttandpleje@dragoer.dk, hvorefter klinikken vender tilbage.

    Telefontid: Hverdage mellem kl. 8.15 og 11.30, dog er telefonen lukket i ulige uger tirsdag og onsdag og i lige uger tirsdag. Telefonerne er også lukket i skolernes sommerferie.

    Akut brug for behandling i ferien

    Dragør Kommunale Tandpleje holder lukket i skolernes sommerferie. Hvis dit barn får tandskader eller akut opstået tandpine i den periode, skal du kontakte Akuttelefonen på 1813. De kan henvise til Tandlægevagten.