Ny erhvervsstrategi vedtaget
Ny erhvervsstrategi sætter kursen for fremtidens erhvervsliv i Dragør. Det har et stort flertal i Dragør Kommunalbestyrelse besluttet. Med fokus på samarbejde og innovation rummer strategien forslag til en række nye initiativer til gavn for virksomheder og borgere.
I alt 14 ud af 15 medlemmer af Dragør Kommunalbestyrelse har nu godkendt en ny erhvervsstrategi, som skal sikre stærkere rammer og bedre muligheder for kommunens erhvervsliv.
Borgmester Kenneth Gøtterup siger: ”Det har været en meget konstruktiv og positiv proces omkring udvikling af vores nye erhvervsstrategi. Jeg er imponeret over det engagement, der er kommet til udtryk i processen og vil gerne på vegne af kommunalbestyrelsen takke for de mange gode og inspirerende indspark til vision, retning og mulige indsatser.”
Fokus på samarbejde og innovation
Strategien er udarbejdet med input fra en visionsgruppe med repræsentanter for Dragørs erhvervsliv og sætter særligt fokus på samarbejde, netværk og innovation. Et af de centrale tiltag er at etablere et nyt samarbejdsforum mellem kommunen og det lokale erhvervsliv. Forummet skal sikre en tæt dialog og være drivkraften bag at gøre strategiens visioner til virkelighed.
"Dragør Kommune har et stort potentiale for at udvikle et endnu stærkere erhvervsliv, der bygger på vores unikke historie, lokalområdets ressourcer og de stærke fællesskaber. Med den nye strategi sætter vi kursen for fremtidens erhvervsudvikling, hvor både virksomheder og borgere får glæde af nye initiativer."
Nye initiativer til gavn for virksomheder og borgere
Strategien rummer flere konkrete tiltag. Der skal blandt andet arbejdes med at fremme lokal fødevareproduktion, gastronomi og turisme som styrkepositioner. Et eksempel er forslag om at arbejde for at arrangere mad- og råvarefestivaler, der kan tiltrække besøgende hele året og styrke Dragør som en attraktiv destination.
Derudover har flertallet i kommunalbestyrelsen besluttet at etablere to erhvervsnetværk, som kommunen faciliterer. Det ene erhvervsnetværk har fokus på grøn omstilling, mens det andet har fokus på gastronomi med videre.
Samarbejde om havneudvikling
Et vigtigt fokusområde er også Dragør Havn med mulighed for at udvide brugen af havnearealet til rekreative og erhvervsmæssige formål. Der er brug for balancerede løsninger, der både understøtter erhvervsudvikling og fastholder havnens karakter som lystbådehavn. Udvikling af de konkrete indsatser vil skulle ske i samarbejde med relevante parter omkring havnen.
Erhvervsstrategi – hvad sker der nu?
Der vil være flere trin i at føre Dragørs erhvervsstrategi ud i livet:
1. Forum for Samarbejde mellem Kommune og Erhvervsliv etableres
Vi opretter et samarbejdsforum, hvor kommunen og repræsentanter fra erhvervslivet mødes for at sikre en bred og inkluderende indsats. Kommunen fremlægger et forslag til, hvordan forummet sammensættes, så det dækker forskellige typer af virksomheder.
2. To erhvervsnetværk sættes i gang
- Kommunen starter to nye netværk:
- Et netværk med fokus på grøn omstilling og bæredygtige løsninger
Et netværk, der arbejder med gastronomi og lokale fødevareinitiativer, som kan styrke turismen og Dragørs erhvervsliv.
3. Erhvervsnyheder
Kommunen vil holde erhvervet opdateret om, hvad der sker på erhvervsområdet, og hvilke muligheder der er for hjælp og støtte fra eksempelvis Erhvervshus Hovedstaden. Interesserede kan allerede i dag skrive sig op til nyhedsbrevet ved at abonnere på nyt om erhverv på dragoer.dk
4. De første indsatser igangsættes – efter politisk beslutning
Administrationen udarbejder en sag til politisk behandling med de aktiviteter, der kan sættes i gang inden for det næste år.
5. Længerevarende indsatser forberedes
De idéer, der tager 1-3 år at realisere, undersøges og drøftes nærmere i de nye samarbejdsforum.
6. Mere komplekse idéer belyses
De forslag, der kræver længere tid eller er mere komplekse (markeret som gule og røde), drøftes i Klima-, By- og Erhvervsudvalget, som derefter beslutter om nogle af dem skal prioriteres eller undersøges yderligere i det nye samarbejdsforum.
7. Status og opfølgning
Der vil være status to gange årligt. Det sker for at holde fokus og gennemføre de mange gode ideer.
”Med disse skridt sikrer vi, at strategien bliver konkret og handlingsorienteret, samtidig med at vi løbende inddrager erhvervslivet og vurderer fremdriften,” slutter borgmesteren.
.