Gå til hovedindhold
Nyheder

Efterårets vaccinationer - 2024

Fra 1. oktober 2024 begynder vaccinationsprogrammet mod influenza og covid-19 i efterårs- og vintersæsonen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer over 65 år, personer med særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb samt gravide i 2. og 3. trimester at lade sig vaccinere mod influenza og covid-19.

30. sep. 2024

Indhold

    Alle kan blive smittet med influenza og covid-19, og langt de fleste får et mildt forløb. Men for nogle kan influenza og covid-19 give et alvorligt sygdomsforløb og medføre indlæggelse og i værste tilfælde være livstruende.

    Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram begynder derfor igen fra den 1. oktober 2024 til og med den 20. december 2024. 

    Hvem anbefales vaccination?

    Er du fyldt 65 år, kan du bestille tid til vaccination, når du har fået en invitation i Digital Post. Sundhedsstyrelsen har sendt invitationer ud september måned. 

    Er du under 65 år og i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb med influenza eller covid-19, kan du bestille tid på vacciner.dk.

    Er du gravid i 2. eller 3. trimester anbefaler Sundhedsstyrelsen også, at du lader dig vaccinere. Vaccination beskytter både dig og dit ufødte barn.

    Læs mere om efterårets vaccinationer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

    Hvor henne?

    Der er flere steder, hvor du kan blive vaccineret. Få overblikket på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 

    Det nærmeste regionale vaccinationscenter er Amager Hospitals Vaccinationsklinik, Italiensvej 1

    2300 København S med åbningstiderne: Mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 8.30-16 og tirsdag kl. 8.30-19. Gå gennem hovedindgangen opgang 3 på højre hånd. Der er elevator.

    Danske Lægers Vaccinations Service kommer til Dragør fra den 4. november 2024, nærmere bestemt Aktivitetshuset Wiedergården, Wiedergården 2, 2791 Dragør.

    Husk du skal bestille tid på forhånd på www.vacciner.dk

    Vaccination i eget hjem

    Målgruppen for hjemmevaccination er borgere, der på grund af enten fysiske eller psykiske udfordringer ikke kan forlade egen bolig – ej heller med ledsagelse.

    I det særlige tilfælde kan du eller en pårørende kontakte Region Hovedstaden via bookingtelefon 38 64 99 01, hvorfra du vil blive henvist til Carelink for booking af tid til hjemmevaccination.

    Forebyg smitte – husk de gode råd

    Husk at følge de smitteforebyggende råd, så er du med til at stoppe smitten med både influenza og covid-19.