Gå til hovedindhold
Nyheder

Den gode stil i de lyse sommeraftener

Kære forældre og unge i Dragør… Sådan begynder et opslag til forældre og unge i Dragør Kommune med en venlig reminder og opfordring til at tale sammen og tage ansvar for den gode stil i det offentlige rum i de lyse sommeraftener.

27. jun. 2024

Indhold

    Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os alle til de lange, lyse aftener og de mange aktiviteter, som Dragør har at byde på. Sommeren er en tid for hygge, venskab og gode oplevelser, men det er også en tid, hvor vi skal passe ekstra godt på hinanden og vores omgivelser.

    Sikkerhed og ansvarlighed i det offentlige rum

    Sommerferien betyder ofte, at vores unge er mere ude og nyder tiden med deres venner. Det er naturligvis dejligt, men det er vigtigt, at vi alle husker at tage hensyn til hinanden og vores by. Desværre oplever vi hvert år udfordringer med rod og hærværk på kommunens faciliteter. Særligt toiletterne og baderum på havnen udsættes desværre gentagne gange for hærværk. Det er ikke rart for nogen at møde op til, når man er trængende.

    Vi opfordrer derfor alle unge til at tage ansvar og hjælpe med at holde vores by ren og pæn. Lad os sammen sørge for, at vi kan nyde Dragørs smukke steder uden gener for andre.

    Alkohol og rusmidler

    Det er desværre ikke usædvanligt, at alkohol og andre rusmidler bliver en del af de ældre unges sommeraftener. Selvom vi oplever mange fornuftige og ansvarlige unge i Dragør, er det stadig vigtigt at have en åben dialog om emnet. Forældre, vi opfordrer jer til at lave klare aftaler med jeres børn om alkohol og rusmidler, så alle kan nyde sommeren sikkert og forsvarligt.

    Tøv ikke med at kontakte SSP, hvis du er bekymret for din teenager eller en anden ung. (SSP står for Skole, Socialforvaltning og Politi)

    Badning og udspring i Dragør Havn

    En tilbagevendende udfordring i sommermånederne er ulovlig badning og udspring i Dragør Havn. Det er både farligt og ulovligt. Vi beder derfor alle om at respektere forbuddet og benytte de mange sikre badesteder, som Dragør tilbyder.

    Høj musik og Soundbokse

    Sommeren bringer ofte mange spontane sammenkomster og udendørs fester, hvor høj musik og brugen af Soundbokse er en populær del af hyggen. Mens det er skønt at kunne nyde musik under åben himmel, kan det desværre også medføre gener for omgivelserne. Høj musik, især sent om aftenen, kan være forstyrrende for naboer og andre beboere, der ønsker ro.

    Vi opfordrer derfor alle unge og deres forældre til at være opmærksomme på lydniveauet og vise hensyn til dem omkring sig. Ved at skrue ned for musikken på passende tidspunkter og placere Soundbokse, så de generer mindst muligt, således kan vi alle bidrage til et respektfuldt naboskab, hvor alle kan nyde sommeren i Dragør.

    SSP Dragør er her for jer

    Hele sommeren igennem vil SSP Dragør være til stede i byen, især om aftenen og natten. Vores rolle er at støtte de unge, være til stede for en snak og sikre, at alle har det godt. Vi er her for at bidrage til, at Dragørs unge kan trives og nyde sommeren på en ansvarlig måde.

    SSP Dragør tilbyder også råd og vejledning til forældre og andre borgere i Dragør.

    Du er velkommen til at kontakte SSP-konsulent i Dragør Kommune Peter Henriksen på mobil 51 57 77 33 eller på e-mail peterh@dragoer.dk (undlad at skrive personfølsomme oplysninger i din mail).