Gå til hovedindhold
Politik

Konstituering vedtaget

Tirsdag aften vedtog et bredt flertal i Dragørs nye kommunalbestyrelse, at Kenneth Gøtterup overtager borgmesterposten i det nye år. Den øvrige konstituering blev her efter vedtaget slag i slag i løbet af små tre kvarter. Derefter var der tid til at lykønske hinanden med posterne og et veloverstået første møde.

08. dec. 2021

Indhold

    om den ældste og længst siddende medlem af kommunalbestyrelsen, førte Peter Læssøe, Liste T, den nye kommunalbestyrelse frem mod valget af ny borgmester. Indledningsvist bød han velkommen til de seks helt nye medlemmer ud af den 15 personer store kommunalbestyrelsen.

    Valg af borgmester

    Punkt 2 på dagsordenen var: Valg af borgmester. Og den første, der havde bedt om ordet, var nuværende borgmester Helle Barth, som sagde: ”Det er mig en stor fornøjelse, at jeg indstiller Kenneth Gøtterup som borgmester for de næste fire år.”

    Der var ingen modforslag, og det stod herefter klart, at Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre – Danmarks Liberale Parti i Dragør samt den nye lokalliste Sydamagerlisten stemte for Kenneth Gøtterup. I alt 12 ud af 15 medlemmer. Tværpolitisk Forening – Liste T undlod at stemme.

    Derefter kunne den nye borgmester indtage pladsen som mødeleder.

    Saglige og konstruktive drøftelser

    Kenneth Gøtterup takkede for valget og for tilliden blandt kollegaerne i kommunalbestyrelsen og borgerne.

    Han indledte blandt andet med: ”For mig er det vigtigt, at vi får en god og konstruktiv kommunalbestyrelsesperiode. Det er jeg sikker på, vi får, med det hold som er sat.”

    Han fortsatte: ”Men også en periode med forståelse for, at i de fleste sager er vi enige som vi altid har været, men der vil også være sager, hvor vi er uenige. Det vigtigste er, at vi har gode og saglige og konstruktive drøftelser om sagerne og har fokus på en sagernes kerne.”