Gå til hovedindhold
Afgørelser

Afgørelse: Ny lokalplan 80 for byomdannelse på Søndre Tangvej

Den 26. september 2024 vedtog kommunalbestyrelsen Lokalplan 80 og Kommuneplantillæg nr. 2 for byomdannelse på Søndre Tangvej efter otte ugers offentlig høring. Der er frist for at klage tirsdag den 5. november 2024.

Erhvervsområdet på Søndre Tangvej

Lokalplansområdet på Søndre Tangvej

Indhold

    Lokalplanens indhold

    Lokalplan 80 og Kommuneplantillæg 2 danner grundlag for at udvikle erhvervsområdet på Søndre Tangvej til et byomdannelsesområde med boliger i et varieret og sammenhængende arkitektonisk udtryk, og som et åbent område med tværgående stipassager, som bidrager til en tilgængelighed og tryghed gennem hele området.

    Et sammenhængende og attraktivt boligområde sikres bl.a. gennem krav til beplantning, stier, udformning af vejrum, bebyggelsens placering, samt enkle krav til bebyggelsens materialer og udtryk. Der er i dialog med grundejerne udarbejdet et katalog til materialer og farver i lokalplanen, som skal sikre det sammenhængende, men samtidig varierede udtryk.

    Lokalplan 80 og kommuneplantillægget giver mulighed for at opføre etageboliger i op til tre etager i dele af området samtidig med at eksisterende erhverv kan fortsætte nuværende aktiviteter. For at sikre tilstrækkelig parkeringsplads, giver lokalplanen mulighed for nye offentlige parkeringspladser på Vierdiget. Parkeringspladserne på Vierdiget vil blive finansieret af bygherre via frivillige udbygningsaftaler, og kommunen får ansvar for at anlægge pladserne.

    Lokalplanen fastlægger rammer og regler for anvendelse og bebyggelse, karakteristiske træk for bygningernes ydre, og krav til friarealer mv.

    Se nederst på siden for at finde links til plandokumenterne.

    Lokalplanens umiddelbare retsvirkning

    Den endeligt vedtagne lokalplan har retsvirkning for enhver, således at der ikke må foretages forhold i strid med planens bestemmelser. Retsvirkningen gælder for fremtidige dispositioner og omfatter enhver, dvs. både private personer, selskaber, fonde, offentlige institutioner og myndigheder.

    Mulighed for at klage

    Du har mulighed for at klage over kommunalbestyrelsens beslutning for så vidt angår retlige spørgsmål.

    Det skal ske inden for fire uger fra offentliggørelsen. Det vil sige, at du kan klage til og med tirsdag den 5. november 2024.

    Læs mere om hvordan du gør i klagevejledningen.

    Du kan ikke klage over andre forhold i lokalplanen til anden administrativ myndighed.

    Læs mere

    Referat af møde i kommunalbestyrelsen den 26. september 2024

    Lokalplan 80 for byomdannelse på Søndre Tangvej

    Kommuneplantillæg 2

    Kontakt

    Plan og Byg

    Telefontid:
    Mandag-onsdag: 10-14
    Torsdag: 10-16:30
    Fredag: 10-13

    Telefon: 32 89 03 20