Skip navigationen

Samfundsuge i Dragør

For andet år i træk afholdte St. Magleby Skole og SFO’erne den fælles såkaldte samfundsuge, som gennemføres i et samarbejde mellem pædagoger og lærere og inddrager i alt cirka 50 medarbejdere og over 300 børn fra 0.-3. klasse.

Type: Nyhed
Dette er en arkiveret nyhed
Anbefal denne nyhed:
Billede af politiuniform fra samfundsugen
Børnene prøvede også at træne til de optagelseskrav, der findes, når man vil være politibetjent, brandmand eller soldat.

Skole og SFOer omdannet til minisamfund

Skolen og SFO’erne var derfor i uge 13 - fra mandag til torsdag - omdannet til en miniudgave at et rigtigt samfund. Med butikker, bank, værksteder, fabrikker, sportsmuligheder, restauranter og meget mere. Inden samfundsugen løb af stablen havde børnene haft mulighed for at ønske fire job. Pædagogisk leder i Tulipanen Helle Borch havde på den baggrund så vidt muligt fordelt børnene efter ønsker og prioriteringer.

”Det er en uge, som stiller store krav til børnenes evner. Og jeg vil sige, at de er positivt udfordret hele ugen. De skal jo både kunne omstille sig til en anden hverdag og de nye sociale sammenhænge, hvor de skal gå på arbejde i en anden SFO, og ikke mindst indgå i helt andre roller end de er vant til. Det samme gælder faktisk også for os som pædagoger og lærere. Så det er en fælles positiv udfordring for alle. Mit indtryk er også, at alle synes, det er rigtig sjovt”, fortæller Helle Borch.

Solgryn som møntfod

Et omdrejningspunkt i samfundsugen er økonomien. Børnene tjener ”Solgryn” – sidste år hed møntfoden ”Spioler”.

”Børnene får løn for arbejdet i form Solgryn. Dem kan de så bruge i samfundet og handle ind for i restauratanten eller butikkerne. Det er også muligt at sætte dem i banken, hvis de har lyst til det”, fortæller Helle Borch.

Sportstilbud til alle

Som i et rigtigt samfund har børnene også mulighed for at gå til sport. Der er både tilbud om yoga, fodbold samt anden sport og leg. Børnene prøvede også at træne til de optagelseskrav, der findes, når man vil være politibetjent, brandmand eller soldat.

”Hvilket jo kan være tiltrængt efter en hård dag på jobbet i køkkenet, som gårdmand eller som negleteknikker i skønhedsshoppen”, som Helle siger.

Alsidig og udbytterig oplevelse

Blandt butikkerne i samfundsugen findes også ’Genbixen’, hvor man kan købe brugte ting. Det er blandt andet takket være stor opbakning fra forældrene, at der her bugner af varer.

”Vi er næsten helt overvældet, så meget er der blevet leveret til Genbixen. Det er i det hele taget skønt, at så mange forældre bakker op om samfundsugen, som også er et fint eksempel på arbejdet med skolereformen, vi opfylder jo her målet om et tæt samarbejde skole og SFO imellem. Samfundsugen sætter nemlig en fin ramme og stiller krav til det samarbejde i nogle intense dage. Dage som betyder, at børnene – og ikke mindst at vi som medarbejdere – får en meget alsidig og udbytterig fælles oplevelse”, fortæller Helle Borch.

Fakta om samfundsugen

Samfundsugen på Store Magleby Skole og SFO blev i uge 13 gennemført for andet år i træk. Her omdannedes skolen og SFO’erne til et lille samfund med værksteder, butikker, restauranter, egen møntfod kaldet ”Solgryn” og meget andet. Børnene får efter ønske tildelt en række jobs, som de så skal udføre på skolen og på kirkevejens SFO, Hovedgadens SFO og Tulipanen. Skoledagen starter klokken 8 i deres egne klasselokaler og herefter bliver de sendt ud på arbejde. Man har et formiddagsjob efterfulgt af en spisepause, og dernæst eftermiddagsjob. Lønnen kan de så bruge på kunst og varer, få ordnet negle, gå i biografen eller på restaurant.

Klik på galleriet nedenfor, hvis du vi se billeder fra samfundsugen.

IMG_1706.JPG IMG_1711.JPG IMG_1728.JPG IMG_1740.JPG IMG_1744.JPG IMG_1752.JPG IMG_1755.JPG IMG_1763.JPG IMG_1775.JPG IMG_1779.JPG IMG_1782.JPG IMG_1783.JPG IMG_1789.JPG IMG_1791.JPG IMG_1795.JPG