Skip navigationen

Handicapprisen 2018: Dragør Lydavis

I alt ni stolte repræsentanter fra Lydavisen var mødt op på Dragør Rådhus, hvor prisoverrækkelsen fandt sted.

Type: Nyhed
Anbefal denne nyhed:
Repræsentanter fra Dragør Lydavis
Prismodtagerne er fra venstre: Hanne Witchas, Nadia Langhoff, Morten Erri, Henning Pedersen, Kirsten Værgman, Wiebke Zickert, Flemming Nielsen, Aase Jensen og Max Hansen

På FN’s internationale handicapdag den 3. december 2018 blev sløret løftet for, hvem som skulle have Dragørs Handicappris 2018. Det skulle Dragør Lydavis.

Nicolaj Bertel Riber, formand for Dragør Kommunes Social- og Sundhedsudvalg bød velkommen og sagde blandt andet:

”Hele ideen bag FN’s dag for personer med handicap er at sætte fokus på lige muligheder for alle. Med Dragør Kommunes Handicappris hylder vi en gruppe borgere for deres engagement til gavn for blinde og svagtseende medborgere i Dragør.”

Valgt ud blandt tre indstillede kandidater

Det er Handicaprådet, som udvælger modtageren af Dragør Kommunes Handicappris. I år havde Handicaprådet modtaget tre forskellige bud på mulige kandidater til Handicapprisen.

Jeanet Barth, formanden for Handicaprådet overrakte prisen og begrundede valget af Lydavisen som prismodtager med:

”I sørger hver uge for, at ingen bliver ladt tilbage i uvidenhed. Det gør I, når I sørger for, at artiklerne fra lokalavisen bliver indlæst og suppleret med andet relevant nyt fra andre kilder. Og det gør I, når I sørger, at den samlede lydavis bliver fordelt til svagtseende og blinde.”

Og med et glimt i øjet, fortsatte hun: ”Og nogle gange hurtigere end papirudgaven. Det er så godt gået!”

En meningsfuld opgave til gavn for andre

Som en af tovholderne og repræsentant for Lydavisen tog en stolt Wiebke Zickert i mod prisen. Hun sagde blandt andet:

”Jeg blev totalt vildt overrasket, da jeg i sidste uge hørte nyheden, om at vi skulle modtage årets handicappris. Det havde jeg ikke regnet med.”

Wiebke Zickert fortalte om opstarten af arbejdet med lydavisen:

”Vi var nok lidt naive… Da vi overtog ansvaret for lydavisen for halvanden år siden, troede vi, at man bare skulle læse ind på en pc. Men modtageren skulle jo også kunne modtage og aflytte lydavisen. Vi skulle derfor både finde et program og lære at bruge det, før der kom en lydavis ud af det.”

”I dag har vi et rigtig godt samarbejde, og der er stor villighed i gruppen til lige at gøre noget ekstra. Vi er stolte af prisen og glade for anerkendelsen,” sluttede hun.

Handicapprisen 2018

Ud over anerkendelsen består prisen af en cirka 20 centimeter høj bronzefigur. Skulpturen er skabt af kunstneren Flemming Brylle fra Dragør og forestiller et par hænder.

”Skulpturen symboliserer, at en person, en gruppe af personer eller en forening, der med deres virke, har beriget mennesker med et handicap med hånd eller ånd – præcis det dagens prismodtagere gør uge efter uge,” fortalte udvalgsformanden Nicolaj Bertel Riber i sin tale.

Fakta om lydavisen

  • Lydavisen formidler de trykte nyheder fra den lokale ugeavis – Dragør Nyt og suppleres nogle gange med andet materiale fra andre kilder.
  • Lydavisen retter sig primært mod blinde og svagtseende borgere, men er for alle, der har lyst.
  • Bag lydavisen står cirka 20 frivillige borgere, som har delt sig i et antal mindre grupper og skiftes til at indtale avisen.
  • Tilmelding for abonnenter foregår i informationen i Aktivitetshuset og på tlf.: 32 89 02 92 eller via mail til: informationen@wiedergaarden.dk. Der er også udbringere, som vil aflevere cd’erne hos abonnementerne.
  • Kontakt og mere information i øvrigt til mail: lydavisen@wiedergaarden.dk
Nicolaj Bertil Riber formand for Social- og Sundhedsudvalget holder tale.JPG Præmie - Bronzeskulptur af Flemming Brylle.JPG Wiebke Zickert repr for Lydavisen - Nicolaj Bertil Riber formand for Social- og Sundhedsudvalget og Jeanet Barth - formand for Handicaprådet.JPG