Skip navigationen

Vælgere med handicap

Vælgere med et handicap eller nedsat førlighed kan søge om at brevstemme i eget hjem eller om at stemme på et andet valgsted i kommunen.

Brevstem i eget hjem

Hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på valgstedet, kan du søge om at brevstemme i dit eget hjem. Sidste frist for at søge om at brevstemme i eget hjem er mandag 8. juni 2015 kl. 12.00.

Udfyld ansøgningsskema

Du skal udfylde et ansøgningsskema, som sendes til kommunen. 

  • Udfyld online: Anmodning om adgang til at afgive stemme i hjemmet online
  • Print: Anmodning om adgang til at afgive stemme i hjemmet (pdf)

Ansøgningsskemaet sendes til:

Dragør Kommune
Att.: Borgercentret
Kirkevej 7
2791 Dragør

Modtager du praktisk hjælp af en hjemmehjælper, hjemmesygeplejerske eller lignende, vil de kunne give dig ansøgningsskemaet.

Ændring af afstemningssted (inden for opstillingskredsen)

Du kan fx søge om at ændre afstemningssted, hvis du sidder i kørestol og gerne vil stemme på et afstemningssted med bedre adgangsforhold. I Dragør Kommune er der to afstemningssteder, Dragør Skole Syd og Hollænderhallen. Begge steder er der gode adgangsforhold, men i Hollænderhallen er der ekstra hjælpemidler i form af hæve/sænke bord og særlig stærk lup.

Udfyld ansøgningsskema

Du skal udfylde et ansøgningsskema, som sendes til kommunen.

Print: Ansøgning om overførsel til et andet afstemningssted (pdf)

Ansøgningsskemaet sendes til:

Dragør Kommune
Att.: Borgercentret
Kirkevej 7
2791 Dragør

Ansøgningen skal være modtaget i Borgercentret senest kl. 12 otte dage før valgdagen. Du kan tidligst søge fra valget er udskrevet.

Stem uden for valglokalet

Hvis du ikke kan komme ind i valglokalet, har du desuden mulighed for at afgive stemme umiddelbart uden for valglokalet, fx i en parkeret bil.

Valgsekretærerne og de tilforordnede vælgere bliver instrueret i, hvordan afstemningen skal foregå i sådan en situation. Du skal udfylde stemmesedlen uset af valgtilforordnede, valgstyrere, andre vælgere, pressen eller andre, der eventuelt opholder sig uden for afstemningsstedet.

Kontakt

Valgsekretariatet

Telefon: 32 89 01 16 eller 32 89 01 08

Du kan sende en mail
OBS! Når du sender en mail til os, bliver du bedt om at bruge din NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit cpr.nr.