Skip navigationen

Delebiler - LetsGo

LetsGo er bil, når du skal bruge én, men ikke vil eje én. Når du skal i sommerhus, på ferie, eller når du skal transportere mere, end der kan være i bussen, toget eller på cyklen.

LetsGo - en smart måde at ha' bil på

LetsGo har over 120 biler i Storkøbenhavn og er der også en tæt ved dig på vores nye p-plads.

Vestgrønningen 23, 2791 Dragør

Billige delebiler kobles på buslinje 350S i Dragør

Får man færre trafikpropper og bilkøer, hvis man kombinerer delebiler med kollektiv transport? Dét vil Region Hovedstaden finde ud af sammen med bl.a. Dragør Kommune. Langs buslinje 350S bliver der nu placeret delebiler, som passagererne kan booke og bruge med rabat.

Danske og udenlandske undersøgelser viser, at én delebil kan fjerne fem-seks privatbiler fra vejene, og at delebilister øger deres forbrug af busser, tog og cykler.
I samarbejde med bl.a. Dragør Kommune kombinerer Region Hovedstaden nu de to transportformer for at se, om det kan nedbringe trængslen på vejene.

Et fleksibelt alternativ

Målet er at demonstrere, hvordan delebiler kombineret med kollektiv transport kan være et reelt alternativ til selv at eje en bil.

”Projektet retter sig særligt mod de borgere, som i det daglige får dækket deres transportbehov med kollektiv transport eller cykel, men som ind i mellem kan have behov for en bil. Her vil vi gerne vise, at delebilen kan være et fleksibelt og billigt alternativ – fx når sommerhuset skal besøges, når ungernes fodboldhold skal køres til kamp, når der skal handles stort ind eller i andre sammenhænge, hvor cykel, bus og tog ikke rækker,” siger formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF).

Nemt at komme til delebilerne

Konkret tager projektet udgangspunkt i busrute 350S, der kører fra Dragør til Ballerup. Langs ruten bliver der opstillet 11 delebiler, og samtidig får alle passagerer med et rejsekort eller periodekort tilbudt et gratis medlemskab af delebilordningen LetsGo. Dermed kan de booke og bruge delebiler – både langs busrute 350S og i resten af Storkøbenhavn, hvor det er nemmest for dem. Alt i alt får passagererne flere end 100 delebiler til rådighed.

"Trafik til og fra resten af hovedstaden er altid en høj prioritering i Dragør kommune, da vi ligger udenfor S-tog og Metro nettet. Rigtigt mange tager bus og bil til og fra arbejdet hver dag. Nye transportformer og ideer er absolut i højsædet. Derfor glæder det mig, at kunne byde dette initiativ hjertelig velkommen til Dragør," siger borgmester i Dragør, Eik Dahl Bidstrup.

Oplagt at bruge positive erfaringer

Målet er at skabe en forretningsmodel for et videre samarbejde, der også indebærer muligheden for at bruge rejsekortet, når man booker LetsGo’s biler.

”Trængslen i Hovedstadsområdet koster både tid og penge for borgere og virksomheder, og der findes ikke én løsning på udfordringerne. Vi skal have en lang række tiltag i spil, der hver især bidrager til at mindske trængslen. I den forbindelse er sammenkoblingen af bustrafik og delebilordningen et interessant projekt, hvor vi kan bygge videre på de positive erfaringer fra blandt andet Belgien og Schweiz,” siger Thomas Gyldal Petersen, der er bestyrelsesformand for Movia og borgmester i Herlev Kommune.

Regionen står bag projektet sammen med Trafikstyrelsen, Movia, Delebilfonden LetsGo, Region Hovedstadens elbilsekretariat Copenhagen Electric og de fem kommuner, hvor bilerne sættes op: Dragør, Tårnby, København, Herlev og Ballerup kommuner.

”For Region Hovedstaden er det et vigtigt projekt, som kan blive en rollemodel for, hvordan trængslen i hovedstadsregionen kan mindskes til gavn for borgerne, miljøet og erhvervslivet,” supplerer Jens Mandrup.

Yderligere informationer

  • Formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup, tlf. 31 34 88 98
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
  • Projektleder i Region Hovedstaden for ”Kollektiv transport og delebiler”, Christian Rohmann, tlf. 28 35 65 77
  • Bestyrelsesformand i Movia, Thomas Gyldal Petersen, via Herlev Kommunes direktionssekretariat, tlf. 44 52 70 04
Kontakt

Plan og Teknik

Telefon: 32 89 01 00

Du kan også sende en mail til Plan og Teknik
pt@dragoer.dk