Tandpleje for børn og unge

Tandplejen tilbyder gratis tandpleje og behandling for alle børn og unge mellem 0-18 år i Dragør Kommune. Dit barn er automatisk tilmeldt tandpleje, når I bor i Dragør Kommune.

Klinik og åbningstid

Nordstrandskolen
Hartkornsvej 30, 2791 Dragør

Telefon- og åbningstid: Mandag - fredag kl. 8 - 15 (på skoledage)

Sådan kommer du derhen

Når dit barn skal til Tandplejen, kan barnet transportere sig selv - på gåben, cykel eller bus til Nordstrandskolen. Hvis forældre ønsker at være med, er de velkomne. Der er gode parkeringsforhold ved Nordstrandskolen.

Hvem er vi?

I Tandplejen er vi bemandet med to tandlæger og fire klinikassistenter.

Tilbud om undersøgelse og behandling

Første indkaldelse til undersøgelse i Tandplejen modtages, når barnet er tre år gammelt. Forældre er selvfølgelig altid velkomne til at besøges os med de helt små (0-2-årige) børn i Tandplejen, hvis de skønner, at der er behov for det.

Jeres børn bliver indkaldt til undersøgelse via sikker digital post (e-Boks).

Tandregulering (bøjebehandling)

Alle børn får ved hver undersøgelse vurderet deres tandstilling. Hvis der er en tandstillingsfejl, som kan medføre skade på tænder eller give dårlig tyggefunktion, henviser vi til tandregulering. Det er fastlagt ved lov, hvilke typer af tandstillingsfejl, som Tandplejen må behandle.

Vi samarbejder på nuværende tidspunkt med en ekstern specialtandlæge om behandling med tandbøjler. Tandreguleringen foregår derfor i Løngangstræde 37 i København tæt på Tivoli/Hovedbanegården.

Fritvalgsordning

Hvis I ønsker at benytte en privatpraktiserende tandlæge til jeres barn, skal du orientere Tandplejen. Efter det fyldte 16. år kan den unge selv vælge, om han/hun vil fortsætte i Tandplejen eller benytte en privatpraktiserende tandlæge.

Det er vigtigt, at Tandplejen får besked om navn på den eventuelt ønskede privatpraktiserende tandlæge, inden barnet/den unge undersøges eller behandles i privat regi. Det er nemlig en forudsætning for, at Dragør Kommune kan refundere udgifter. Indtil barnet fylder 16 år, dækker Dragør Kommune således 65% af udgifterne. For de 16-17-årige dækker kommunen den fulde udgift.

Nødbehandling - er uheldet ude?

Ved tandskader eller tandpine er I velkommen til at henvende jer til Tandplejen. På skoledage tilbyder vi en tid samme dag.

Uden for Tandplejens åbningstid kontakter I Tandlægevagten på telefon 70 25 00 41. Tandlægevagten vil vejlede og hjælpe jer til at finde det rette behandlingssted. Regningen for brug af Tandlægevagten sendes til Tandplejen.

Hvis du vil klage

Hvis du har klager, spørgsmål eller forslag, kan du henvende dig til

Borger og Social
Rådhuset, 2791 Dragør

E-mail: borgerogsocial@dragoer.dk

Hvis du herefter stadig er utilfreds med den sundhedsfaglige behandling, kan du sende en klage til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Du finder klageskemaet på borger.dk, hvor du skal logge på med NemID.

Tandplejen

Vær opmærksom på at tidsbestilling eller afbud ikke kan foretages på mail. Du skal kontakte Tandplejen telefonisk.

Du kan også sende en mail til Tandplejen